Winelates bij een koffiehuisje

Op naar de koffiehuisjes en retailers

Vandaag kregen we via whatsapp te horen dat Shawn nu ook zijn repen aan een koffiehuisje gaat verkopen. Ze beginnen met 40 chocolade repen. Donkere chocolade en cranberries met hazelnoot. ‘Not too bad for a start to supply a coffeshop right? He made my weekend…love that I will be busy’. Zet hem op Shawn!

Daar een feestje!

Een fantastische stap verder

Vandaag kregen we het fantastische bericht dat Shawn zijn chocolade sales heeft geherinvesteerd in het openen van een eigen productieplekje. Nu hoeft hij niet langer met zijn moeder te ruziën over wie de keuken gebruikt. In dit productieplekje gaat hij met zijn broer en een vriend aan de slag om de chocola te bewerken en te verpakken. De eerste stap in het opschalen.

Back in business!

Lock-down naar lager level

Nu de lock-down naar een lager level is gegaan, kan Shawn weer chocola verkopen in zijn buurt. Shawn werkt nu op bestelling om middelen te besparen. Dit waren de bestellingen van één weekend. Ook zit Shawn binnenkort met een retailer aan tafel om te kijken of hij zijn chocola in een winkel kan verkopen. Fingers crossed! We houden je op de hoogte!

Shawn zit niet stil!

Andere verpakking

Hoewel er een lock-down is, is Shawn volop bezig met het schrijven van plannen. Ook heeft hij zijn verpakking vernieuwd met een lokale ontwerper om beter op de lokale markt in te spelen. Natuurlijk stimuleren we dat!

Gelukkig gezond!

Lockdown in Kaapstad

Door de lockdown kan Shawn tijdelijk geen chocolade verkopen. Gelukkig zijn hij en zijn familie gezond. We blijven contact houden met elkaar!

Chocolate Pro's

De volgende markt!

Shawn wordt steeds professioneler. Nu heeft hij ook t-shirtjes om meer brand-awareness in zijn wijk te creëren voor zijn chocolade!

Chocolate love!

Wat is liefde zonder chocola

Voor valentijnsdag heeft Shawn een speciale editie gemaakt met wijn in de chocolade. Nu verkoopt hij ook witte chocola. Als het net zo smaakt, als dat het eruit ziet, dan moet dat helemaal goed komen!

Laat het glimmen!


Inspelen op de feestdagen

Voor de feestdagen hebben Shawn’s chocolaatjes een feestelijk uiterlijk gekregen. Yum!

Iets doen voor een ander


Een loyale ondernemer

Vandaag bewijst Shawn weer dat hij een eerlijke kans verdient. Vandaag zou hij staan op zijn 3e markt. Dit heeft hij afgezegd omdat zijn baas van zijn bijbaan ernstige familie omstandigheden had en Shawn voor haar wilde invallen zodat hen winkel open kon blijven. Zo’n lieverd verdient toch dat 2020 een top jaar wordt?

Leer je doelgroep kennen


2e markt

Shawn krijgt steeds meer facebook-likes en bestellingen van buurtgenoten. Vandaag staat hij op zijn 2e markt. De doelgroep en de vibe van de markt is heel anders. Veel om van te leren van wat werkt en niet!

Eerste klanten


Klanten komen terug

Op de verpakking staat Shawn’s telefoonnummer, zodat klanten ook een nieuwe bestelling kunnen plaatsen. Zo krijgt hij ook al de eerste reacties binnen. Langzaam wordt het een steeds groter feestje!

Champagne!

De eerste opbrengst

Wat is dit snel gegaan! Binnen twee weken staat Shawn op een lokale markt met verpakte chocoladerepen. En het resultaat mag er zeker weten! De opbrengst staat gelijk aan 55 uur werken tegen het minimumloon waar Shawn anders voor gewerkt had. Dat als je het geluk hebt om überhaupt een baan te vinden! Go Shawn!

Ready to go!


De eerste markt

Morgen is de grote dag! Shawn’s eerste markt. Er zijn genoeg repen gemaakt, het printen en verpakking is gelukt. Shawn is er helemaal klaar voor!

Design time!


Aan de slag met de verpakking

Via whatsapp werkte we aan de verpakking voor zijn eerste markt. Voor onszelf hebben we kleine hints naar ons avontuur verwerkt. Zo staan de blokjes voor de zoektocht naar het granietenblad, staan zijn eerste vormpjes erop en vertellen we het verhaal van Khayelitsha. We stuurde de digitale bestanden op zodat Shawn dit in Kaapstad zelf kon uitprinten. Eens kijken of deze manier van werken ook echt werkt!

Zijn eerste chocolaatjes!

Eerste productie

De volgende dag kregen we gelijk een appje van Shawn dat hij al bezig was met produceren. Wat ziet het er goed uit!

Shopping with Shawn

Het avontuur begint!

Nadat we Blessing en Thabisile van Ikamvayouth hadden ontmoet, gingen op pad met Shawn. Probeer maar een granieten blad te vinden dat ook in de huurauto past! Uiteindelijk zijn we geslaagd en brachten we de spullen naar Shawn’s huis waar we ook zijn lieve familie ontmoetten.