Kleine stappen, grote feestjes

Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte. Zo lees je wat Shawn aan het doen is
en hoe we ons voorbereiden om de volgende ondernemer een start te geven.
Eentje gemist? Hier lees je het Happy Hulpjes avontuur tot nu toe!

Laat het glimmen!


30 dec 2019
Voor de feestdagen hebben Shawn’s chocolaatjes een feestelijk uiterlijk gekregen. Yum!

Updatetje #1

Iets doen voor een ander


28 dec 2019
Vandaag bewijst Shawn weer dat hij een eerlijke kans verdient. Vandaag zou hij staan op zijn 3e markt. Dit heeft hij afgezegd omdat zijn baas van zijn bijbaan ernstige familie omstandigheden had en Shawn voor haar wilde invallen zodat hen winkel open kon blijven. Zo’n lieverd verdient toch dat 2020 een top jaar wordt?

Updatetje #1

Leer je doelgroep kennen


4 dec 2019
Shawn krijgt steeds meer facebook-likes en bestellingen van buurtgenoten. Vandaag staat hij op zijn 2e markt. De doelgroep en de vibe van de markt is heel anders. Veel om van te leren van wat werkt en niet!

Updatetje #1

Eerste klanten


7 nov 2019
Op de verpakking staat Shawn’s telefoonnummer, zodat klanten ook een nieuwe bestelling kunnen plaatsen. Zo krijgt hij ook al de eerste reacties binnen. Langzaam wordt het een steeds groter feestje!

Updatetje #1

Champagne!

3 nov 2019
Wat is dit snel gegaan! Binnen twee weken staat Shawn op een lokale markt met verpakte chocoladerepen. En het resultaat mag er zeker weten! De opbrengst staat gelijk aan 55 uur werken tegen het minimumloon waar Shawn anders voor gewerkt had. Dat als je het geluk hebt om ├╝berhaupt een baan te vinden! Go Shawn!

Updatetje #1

Ready to go!


2 nov 2019
Morgen is de grote dag! Shawn’s eerste markt. Er zijn genoeg repen gemaakt, het printen en verpakking is gelukt. Shawn is er helemaal klaar voor!

Updatetje #1

Design time!


29 oktober 2019

Via whatsapp werkte we aan de verpakking voor zijn eerste markt. Voor onszelf hebben we kleine hints naar ons avontuur verwerkt. Zo staan de blokjes voor de zoektocht naar het granietenblad, staan zijn eerste vormpjes erop en vertellen we het verhaal van Khayelitsha. We stuurde de digitale bestanden op zodat Shawn dit in Kaapstad zelf kon uitprinten. Eens kijken of deze manier van werken ook echt werkt!

Updatetje #1

Zijn eerste chocolaatjes!

25 oktober 2019
De volgende dag kregen we gelijk een appje van Shawn dat hij al bezig was met produceren. Wat ziet het er goed uit!

Updatetje #1

Shopping with Shawn

24 oktober 2019
Het avontuur begint! Nadat we Blessing en Thabisile van Ikamvayouth hadden ontmoet, gingen op pad met Shawn. Probeer maar een granieten blad te vinden dat ook in de huurauto past! Uiteindelijk zijn we geslaagd en brachten we de spullen naar Shawn’s huis waar we ook zijn lieve familie ontmoetten.

Updatetje #1